Den beste SEO bloggen? Men hvilken er det?

Tre tips til å forbedre din synlighet på nett

Det finnes en haug med SEO blogger og det kan være vanskelig å finne fram i jungelen. Så hvilken SEO blogg er best? Hvilken SEO blogg er aktuell? Hvilken er virkelig nyttig?

Den beste SEO bloggen – finnes den?

Nei – det finnes ikke en “verdens beste SEO blogg”. Vi holder oss alltid oppdatert ved å følge forskjellige blogger. De desidert største er fra USA, men det finnes også europeiske blogger som også er verdt å følge med på, for eksempel tyske. Norske blogger er også veldige gode, men innhold produseres det mye mer av og hyppigere i USA. Alle store SEO verktøy leverandører blogger, så her får du allerede masse nyttig informasjon selv om innleggene ofte er relatert til verktøyet eller parametere man kan måle når man bruker verktøyet. De tre mest brukte verktøyene er SEMrush, MOZ og Ahrefs. Alle tilbyr utmerket gode blogger. Men er du på jakt etter spesielle blogger, må du grave litt mer på nettet. Og kanskje du kan prøve å tenke mer spesifikt? Siden SEO er et såpass bredt fagfelt finnes det også blogger som skriver kun om ett spesielt område eller tema.

Sosiale Medier som kilde

Vi har gjort veldig gode erfaringer ved å være medlemmer i SEO grupper på Facebook og følge SEO spesialister på Twitter. Twitter er fortsatt den raskeste kanalen, så hvis Google plutselig er litt “grumpy” er Twitter den beste kilden for å finne ut om det er noen pågående algoritmeendringer. Google selv bruker Twitter for å dele SEO relaterte nyheter også. Ofte skjer det interessante dialoger og man kan følge samtalen. Å delta på ulike innenlandske og utenlandske SEO Facebook grupper viser seg å være veldig lærerikt. Er du i riktig gruppe, får du delta på veldige gode diskusjoner og oppdateringer. I tillegg får du med deg hva som akkurat nå er “hot-stuff” i SEO verden. Også her finner du grupper om spesielle SEO områder som f.eks. “SEO til WordPress” eller “SEO contentproduksjon”. Bruker du Facbook og er interessert i fagfeltet SEO, bør du sette sammen en portefølje av SEO grupper som er tilpasset akkurat ditt behov.

Les også: “Lenkebygging SEO strategi – dette bør du vite!

RockitSEO blogg

Google No. 1 SEO blogg er Neil Patel

Googler du SEO blogg USA er det Neil Patel’s SEO blogg som står på plass 1. Han har sikret seg plass 1 blant alle SEO eksperter. Neil Patels blogg er kjempebra. Han har blitt ekstremt profesjonell på feltet, og også ganske kommersiell. Om det er mye nytt for brukere er at annet spørsmål. I ihvertfall tilbyr Neil Patels nettside masse nyttig informasjon. Bloggen er kul, og han blogger også om andre tema enn kun SEO. Han blogger for eksempel om digital annonsering, sosiale medier, om innhold og om markedsføring generelt. Han gjør masse video blogging og er aktiv på Facebook også.

Prøv her: “BMI kalkulator

RockitSEO verktøy – hvorfor det?

Men det som er veldig nyttig for de som jobber med SEO er verktøyene han tilbyr. Disse er så gode og nyttige at man egentlig kunne solgt lisenser og tjent penger med dem. Man han gjør ikke det, verktøyene koster ingen ting. Han tilbyr 5 verktøy: SEO Analyzer, A/B Testing Calculator, Ubersuggest, Backlinks og Subribers. Alle er gratis, alle er nyttige og verdt å prøve. Vi har testet og skrevet om ulike SEO verktøy. Les mer her.

Bruce Clay sin SEO blogg kan vi også anbefale på det sterkeste. Her blogges det om alt mulig dom omhandler SEO og digital markedsføring. Masse nyttig informasjon om ulike tema. Temaer er kategorisert på en måte som gjør det veldig enkelt å finne det man er interessert i. Bloggen er delti 8 kategorier: analytics, conversion rate optimization, digital marketing optimization, paid search / online ads, SEO, SEO content, social media marketing og webdesign.

“What is the best SEO blog?”

RockitSEO.no spurte Google

Og hvilken SEO blogg er best? Her er Google søk-0 resultat:

  1. Moz
  2. Search Engine Journal.
  3. Search Engine Land
  4. Search Engine Watch
  5. SEO Book
  6. Search Engine Roundtable
  7. SEMRush
  8. Yoast SEO Blog

Det eksisterer en rekke utrolig gode blogger som hjelper deg med å holde deg oppdatert og med å følge med på nye trender. Det finnes så mange at man lett mister oversikten. Hvis du holder deg til de store – selv om det blogges mye om samme tema – og plukker ut 2-3 spesialiserte blogger i tillegg, får du nok innsikt. Det vi liker er å delta aktivt, ikke bare å lese. Vi liker dialog og konkrete problemstillinger som må løses. Grupper i sosiale nettverk er en god læringsarena. For de som ønsker å løse et konkret problem er sosiale nettverk genialt. Man må bare stille spørsmålet sitt og får så svar av mange mer eller mindre eksperter. En siste anbefaling er å ikke delta i norske grupper, Norges SEO scene er enda for liten til det.

Les også: “Gratis SEO verktøy – these are our must haves

RockitSEO blogg
Previous Post Previous Post
Newer Post Newer Post